If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Светна лампичката, която изобразява двигателче, горе на оборотомера 156 1,9 JTD
Светна лампичката, която изобразява двигателче, горе на оборотомера 156 1,9 JTD
Здравейте,днес светна лампичката която изобразява двигателче горе на оборотомера ,някой можели да каже за,кво иде реч.Инак на тоя етап всичко е номално.Надявам , се за нормален отговор.
Това на ЗАЗ, УАЗ и ГАЗ-53А? За нормален отговор ни подскажи за каква кола става въпрос. Има важна тема с книжката на колата с описание на всички лампи.
Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Амииииии....:
1. Темата ти е лошо озаглавена.
2. Можеше да попрочетеш малко и да видиш че има писано по въпроса;
3. Проверката на почти всички предположения, които колегите ще напишат е свързана с диагностика;
Ако искате да стане без диагностика можете да пробвате това:
Може да са повече от 15 неща колега!
При мен е светвала тази лампа заради грешка в датчик темп. на водата (от конденз). Може и дюзи да са дали фира, мн неща може да са...може и горивен филтър да трябва да се сменя, нещата са много, ама много!
На твое място ако не спира да свети по най-бързият начин ще намеря време за една диагностика. Ако беше от Русе щях и да те опътя къде да отидеш...
Tака,на диагностика показа;дачик турбо компресор,и грешката беше изтрита,така след около 200км. пак светна.Интересуваме,тоя дачик да,не е дебитомера или буксата решилсъм да го почистя и съпътващите маркучи, скоби и др.
Tака,на диагностика показа;дачик турбо компресор,и грешката беше изтрита,така след около 200км. пак светна.Интересуваме,тоя дачик да,не е дебитомера или буксата решилсъм да го почистя и съпътващите маркучи, скоби и др.
Не е.Имаш проблем с турбото.При мен изписва същата грешка и турбото ми пренадува.
Добре,а ти как разбра че турбото пренадува.И как си караш с светеща лампа ,нещо прблеми има ли по малко върви или повече,при мен засега нищо освен че дразни тая лампа.
С пренадуващо турбо-лошо.Виж бат ти бобо от форума,тои им разбира.Най вероятно е зацапана геометрия,ама това са догатки.Разбирач им требва на jtd-та,а не квартален майсторл
Добре,а ти как разбра че турбото пренадува.И как си караш с светеща лампа ,нещо прблеми има ли по малко върви или повече,при мен засега нищо освен че дразни тая лампа.
Ми кат за начало, кажи колко коня е колата, че има разлики..........
Второ, кога по-точно ти светна лампата, в смисъл просто кат си караше, при подаване рязко на газ, или на някакво обороти............
И накрая, но не на последно място, а можеби на първо, поразгледай из форума, има доста такива теми и то с успешен завършек.
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Братко колата е 1.9jtd 105 коя и 1спретнато магаре.Доста гледах из форума но нищо не намерих;въпроса е дали от турбото или некви други неща .Лампата светна както си карах на 2ра или 3та без некви форсажи или агресивно каране просто ей така.
Братко колата е 1.9jtd 105 коя и 1спретнато магаре.Доста гледах из форума но нищо не намерих;въпроса е дали от турбото или некви други неща .Лампата светна както си карах на 2ра или 3та без некви форсажи или агресивно каране просто ей така.
105к.с. не е с променлива геометрия, така че това отпада..........
Тй като не ти се пише много..........
Да разбираме, че караш колата, светва лмпата и:
Колата згасва, палиш продължаваш, лампата угасва.
Или както си караш, лампата светва и така си свети докато не изчистиш грещката.
Или........
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment